Back to All Events

QM-Talk: Communiceren over duurzaamheid, hoe doe ik dat geloofwaardig?

Wegens grote belangstelling een extra bijeenkomst op 14 maart 2019

Steeds meer consumenten letten bij hun dagelijkse voedingskeuzes op duurzaamheid. Als producent of retailer zet  je continu stappen om de impact op milieu, arbeidsomstandigheden en dierenwelzijn van je producten te verbeteren. Inspanningen op duurzaamheid helpen niet alleen de wereld, ook is het een belangrijke USP om je te onderscheiden van concurrenten. Op dit moment zijn keurmerken nagenoeg de enige manier om deze inspanningen zichtbaar te maken. Maar wat als je inspanningen levert die niet te vangen zijn in een keurmerk óf juist verder gaan dan de richtlijnen van een keurmerk voorschrijven? Authentiek en betrouwbaar communiceren zijn de eerste belangrijke stappen. Maar hoe doe je dat? En welke rol speelt transparantie?  

De tijd is daarom rijp voor vernieuwing in de manier van communiceren over duurzaamheid.

In een interactieve setting met voedselproducenten, retailers en experts verkennen we hoe transparantie een rol kan spelen bij communiceren over duurzaamheid. Er komen cases uit de praktijk aan bod en experts delen hun inzichten en ervaringen op het gebied van consument en communicatie. Ook vertelt Questionmark over het initiatief ‘Transparant over Duurzaamheid’. Met bijdragen van Marianne van Keep, Directeur Duurzaamheid bij Verstegen en Ritse Wobbes, Senior Strategy Consultant bij Motivaction.

Deelname is gratis, het aantal plekken is beperkt.

Wat: QM-Talk - Communiceren over duurzaamheid, hoe doe ik dat geloofwaardig?
Wanneer:Donderdag 14 maart 2019
Tijd: 15.00 - 18.00u + borrel
Waar: The Greenhouse naast Utrecht CS