Klantcases: retailers en voedselproducenten

Ervaringen van klanten  met QM intelligence en haar diensten.

 
Logo Ekoplaza.png

QMi Dashboard voor kennis op het gebied van duurzaamheid

Ekoplaza staat voor biologisch, voor gezonde en eerlijk ingekochte producten. Ekoplaza gebruikt de intelligence in QMi Dashboard om continu haar kennis aan te scherpen als het gaat om alle aspecten van duurzame producten: milieu, mensenrechten, dierenwelzijn en gezondheid.

Lees meer over het QMi Product Performance Dashboard


Quaker_.jpg

Data voor de Ontbijtchecker

Questionmark levert onafhankelijke data voor de Ontbijtchecker.

Als consument ben je je steeds bewuster van wat je eet en kies je sneller voor gezonde (en duurzame) voedingsproducten. Helaas is het nog niet altijd even eenvoudig om ontbijtproducten goed te vergelijken. De Ontbijtchecker van Quaker is volgens Questionmark een handige tool om bewust te kiezen voor een ontbijt wat bij je past.


logo telesuper

Telesuper is een online supermarkt voor o.a. kinderopvang en bedrijfskantines. Telesuper wil haar huidige informatievoorziening aan klanten verbeteren door deze te verrijken met informatie over de gezondheid van producten, zodat klanten van Telesuper hun inkopen eenvoudig kunnen afstemmen op eventuele dieetwensen of keurmerken. QM intelligence levert de verrijkte productdata via haar API. Klanten van Telesuper herkennen de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van de gezondheidsinformatie bij het bestellen van hun boodschappen aan het logo van stichting Questionmark. 

Lees meer over de API


streekselecties.png

Aanleveren eigen data

Streekselecties, onderdeel van o.a. het assortiment van PLUS Supermarkten, leverde data aan op basis van een vaste vragenlijst.Belangrijk onderdeel was de samenstelling van het kippenvoer, omdat dit een grote invloed heeft op de milieuscore van eieren. QM intelligence' partner Questionmark analyseerde het nieuwe Gijs-ei. Het Gijs-ei werd opgenomen in de Questionmark ranking voor consumenten en haalde in 2015 de hoogste score binnen de Questionmark ranking met 9 punten op een schaal van 1-10. Deze score werd met name bepaald door het ‘oerwoudvrije’ voer dat de Gijs-kippen krijgen. Reguliere kippen krijgen vaak soja te eten, waarvoor het risico bestaat dat tropisch regenwoud wordt gekapt.

StreekSelecties gebruikte de resultaten in de communicatie bij de introductie van het Gijs-ei. Dit leverde veel positieve publiciteit op. Er verschenen artikelen in onder andere Distrifood, Levensmiddelen-krant en op foodlog.nl.

Neem contact op voor het aanleveren van eigen data.


Logo For Good.png

Ecologische voetafdruk

ForGood is een Belgische social enterprise die samen met consumenten een verlaging van de ecologische voetafdruk wil bereiken op gebied van voeding, transport en wonen. Voor de ecologische voetafdruk van voeding maakt For Good gebruik van onderzoeksdata en teksten van Questionmark.

Lees meer over Onderzoek op Maat