Over QM intelligence

QM intelligence is een start-up social-venture en dochteronderneming van stichting Questionmark. QM intelligence heeft het exclusieve recht op het gebruik van de unieke  Questionmark-database met productinformatie van meer dan 100.000 voedingsproducten uit de Nederlandse supermarkten. Met behulp van slimme proposities, zoals het Product Performance Dashboard en de Content verrijking e-commerce, maakt QM intelligence deze productinformatie, verrijkt met informatie over gezondheid en duurzaamheid, beschikbaar voor voedselproducenten, retailers, non-profits, kennisinstituten en overheden.

dataflow__white.jpg

Visie QM intelligence

In korte tijd hebben de meeste Nederlandse retailers en foodproducenten de onderwerpen gezondheid en duurzaamheid definitief omarmd als belangrijke thema’s. Stap voor stap verandert de sector en willen voedingsproducenten en retailers zich positief onderscheiden door gezondere en duurzamere producten te maken en te  verkopen.

Dat vraagt wel iets extra’s van bedrijven. Welke afdeling benchmarkt alle eigen producten op suiker, zout, vet en calorieën ten opzichte van de belangrijkste concurrenten? Wie denkt er na over hoe het aandeel duurzame producten kan groeien, zonder dat dit ten koste gaat van de bottom-line? Waar zitten de grootste risico’s in de inkoopketens als het gaat om mensenrechten en milieu?

Product intelligence biedt de oplossing. Ruwe etiketinformatie  wordt aangevuld met kennis vanuit verschillende invalshoeken van gezondheid en duurzaamheid. Dit gebeurt op ingrediëntniveau, voor zowel eigen producten als die van concurrenten. Met deze nieuwe vorm van managementinformatie kunnen beslissingen rond gezondheid en duurzaamheid op het gebied van productontwikkeling, marketing communicatie en strategie vanuit commercieel perspectief worden onderbouwd.


Lees hier verder: